Renze Boersma

Haptotherapeut in Amsterdam

Renze Boersma haptotherapeut
Renze Boersma

Mijn naam is Renze Boersma (43), vader van twee prachtige kinderen en woonachtig in Amsterdam samen met mijn vriend. Ik ben werkzaam als haptotherapeut en docent Agogiek (Begeleidingskunde) aan een verpleegkundige opleiding in Amsterdam.

 

Mijn therapeutschap heeft zich mede gevormd door mijn ervaring en werkzaamheden binnen de sociaal-pedagogische hulpverlening (gedragsmoeilijke jongeren) en mijn werk als trainer en docent communicatie en psychologie aan verschillende opleidingen en organisaties in het sociaal-agogisch werk en de gezondheidszorg.

 

Opleiding

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op sociaal-agogisch gebied waaronder SPH (2000), Docentenopleiding Omgangskunde (2004), Lichaamsgericht Begeleiden (2006-2010), Tibetaanse Yoga en Meditatie (2008-2010) en Haptotherapie (2013-2018).

Mede op grond van bovenstaande heb ik een begeleidingsstijl ontwikkeld die zich kenmerkt door een persoonlijke benadering waarbij jouw persoonlijke vraag en ontwikkeling centraal staan. Mijn humor en lichtheid in het begeleiden zijn typerend voor mij. Ik werk ontwikkelingsgericht, waarbij ik vooral uitga van al het goede wat al aanwezig is. We hebben immers allemaal onze eigen uitdagingen in het leven en vanuit ervaringen geleerd om daar (positief of negatief) mee om te gaan. 

Haptotherapie

Haptotherapie biedt mogelijkheden heel te worden. Heel worden in de zin van jezelf als heel -totaliteit- te ervaren. Ook met de minder plezierige kanten. Door je eigen persoonlijke geschiedenis te onderzoeken en te begrijpen en hoe dit mede bepalend is in hoe je met jezelf en anderen omgaat, ben je in staat je te ont-wikkelen. Je leert middels haptotherapie te luisteren naar jezelf, je eigen lijf en wat je lichaam en je gevoelens jou te vertellen hebben. Zodat je binnen uitdagingen of (stressvolle) situaties trouw kan blijven aan jezelf of andere keuzes kan maken die beter bij je passen dan keuzes gemaakt op automatismes of oude (negatieve) patronen. Op deze manier ga je je steeds vrijer voelen in je eigen lijf en in het contact met jezelf en anderen. Dit geeft levendigheid, lichtheid en bovenal plezier.

 

Je bent van harte welkom voor het maken van een afspraak of voor verdere informatie! 

Neem contact met mij op

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met GZ Haptotherapie-Amsterdam.