Relatietherapie

Relatietherapie: de emotionele verbinding herstellen

Wanneer relatietherapie?

 Soms loopt het in een liefdesrelatie niet meer als vanzelfsprekend. Dat wat in het begin allemaal zo gemakkelijk ging, voelt nu (soms) als ploeteren en hard werken. Vaak zien we stellen (hetero/ homo/ bi) in relatietherapie wanneer er veel strijd is of wanneer partners een emotionele verwijdering voelen. Het herstellen van de emotionele verbinding is het belangrijkste doel van de therapie.

 

Stellen komen meestal in relatietherapie wanneer partners:

  • elkaar niet meer begrijpen.
  • verschillen ervaren in behoefte aan intimiteit en seksualiteit.
  • vastlopen in belemmerende of terugkerende patronen in de relatie.
  • verwijdering of een afstand voelen ten opzichte van elkaar.
  • een conflicterende relatie hebben (aantrekken/ afstoten).
  • hernieuwd vertrouwen in elkaar willen vinden.
  • met respect voor elkaar en in verbinding uit elkaar willen.

Werkwijze & Achtergrond

Relatietherapie geef ik samen met collega GZ-haptotherapeut Pascalle van Straaten van Haptotherapie Bolsward en geven we zowel in Amsterdam, als in Bolsward. Wij zien stellen gezamenlijk. Door samen therapie te geven is er een betere balans in de aandachtsverdeling van de persoonlijke thema's die spelen bij een ieder binnen de relatie. Patronen en gedragingen worden sneller zichtbaar en voelbaar, wat bijdraagt aan de effectiviteit en slagingskans van de therapie.

 

Onze relatietherapie is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het begeleiden- en opleiden van groepen en individuen m.b.t. relatievraagstukken binnen hun persoonlijke- en beroepsmatige ontwikkeling. We maken binnen onze relatietherapie naast de haptotherapie gebruik van verschillende structuren en oefeningen uit effectief bewezen therapieën en methoden zoals de Relatie-en Systeemtherapie, Groepsdynamica, Rationeel Emotieve Therapie, Tantra en EFT. (Emotionally Focused Therapy)

Herstellen van de emotionele verbinding

Door o.a. samen te onderzoeken wat er binnen de relatie in jou geraakt wordt en deze gevoelens te herkennen en te erkennen, leer je jezelf en de ander beter kennen. Je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wat er bij jou van binnen gebeurt en hoe je de ander dat kunt laten weten. Wat is van jou en wat is van de ander? Door inzicht hierin wordt de eigen(aardig-)heid van een ieder zichtbaarder en de relatie oprechter.

 

Tijdens de therapie leer je je te openen naar door middel van gesprek en oefeningen. Kan je de ander laten weten wat er bij jou van binnen gebeurt en kun je dit als partner ontvangen? Door dit met elkaar te onderzoeken komt er inzicht in elkaars patronen en gedragingen en wordt er voelbaar wat er gebeurt binnen de relatie. Jullie leren anders met elkaar omgaan, waardoor de emotionele verbinding wordt hersteld en de liefde weer kan gaan stromen. 

Praktisch

Een afspraak voor haptotherapeutische relatietherapie duurt ca. 90 minuten en wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zie ook kosten & vergoeding. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met GZ Haptotherapie-Amsterdam.