Werkwijze

Haptotherapie in de praktijk

Haptotherapie valt binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Een verwijzing (van de huisarts) is niet nodig. Een afspraak maken voor een intake kan op twee manieren. Je kunt het contactformulier invullen en dan mail ik je terug. Je kunt me ook bellen voor het maken van een afspraak voor een intake. Vergeet dan niet je telefoonnummer achter te laten.

 

Er is ook een mogelijkheid eerst kennis te komen maken met mij en mijn manier van werken. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Mocht je dit willen, geeft dit dan aan op het contactformulier of tijdens het maken van de eerste afspraak.

Kennismakingsgesprek

Mocht je eerst graag kennis willen maken alvorens je overweegt te starten met haptotherapie dan kan dat. Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt ongeveer 20 min.  In dit gesprek maken we kennis, is er ruimte voor vragen en kun je kennismaken met haptotherapie.

Intake

De eerste 3 sessies maken onderdeel uit van de zogenaamde intake. Tijdens deze sessies maak je kennis met haptotherapie en onderzoeken we de hulpvraag. Een sessie duurt ong. 1 uur. Na deze 3 sessies evalueren we de voortgang en bespreken we het vervolgtraject. Op deze manier kunnen we beide afstemmen of we op de goede weg zijn en of het aanbod kloppend is.

Vervolg

Na de intake starten we met de "behandeling". Tijdens de sessie staat steeds het voelen en ervaren in relatie tot jouw hulpvraag centraal (zie ook haptotherapie). We evalueren regelmatig of we op "de goede weg" zijn. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw hulpvraag en het proces.

 

Gemiddeld genomen zijn dat 10 sessies, maar bij een intensieve hulpvraag kan dat (veel) langer zijn. Er is tijdens de sessies veel aandacht voor integratie van wat je ontwikkeld hebt, zodat je steeds autonomer (zelfstandiger) met je omgeving (en ook dus van mij als therapeut) in contact staat.
 
De laatste sessie besteden we altijd aandacht aan afscheid en integratie van wat je hebt doorlopen en doorvoeld. Dit is belangrijk voor het afronden. Voor jezelf (vaak komen allerlei thema's nog eens langs) en voor mij om het begeleidde proces te kunnen afronden. Afscheid is een belangrijk onderdeel van leven en een kunst op zich. Je bent altijd welkom om weer terug te komen als het tegen zit of als daar weer een behoefte ontstaat.

Kom met GZ Haptotherapie-Amsterdam in contact

Nieuwsgierig geworden naar wat ik mogelijk voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met GZ Haptotherapie-Amsterdam.